Belépés
Elrejt
BEJELENTKEZÉS
Azonosító
Jelszó
Négy új taggal kibővült a Shuttle XPC nano termékcsalád
Négy új taggal kibővült a Shuttle XPC nano termékcsalád
2016.11.22.

A Shuttle négy új nano méretű XPC modellel növelte a kínálatát. Az új verziók az igen alacsony fogyasztású Celeron processzoroktól a Core i7 teljesítményorientált megoldásokig terjednek. Megjelent a dobozok előlapján az USB 3.0 Type C csatlakozás, több memória és akár 15 mm magas meghajtók beépítésére is van lehetőség. Ismerkedj meg a NC02 szériával!

A tipikus NUC formátumot megtestesítő NC01 sorozatot követően a Shuttle XPC nano termékválaszték ismét tovább növekedett. Az mikro formátumú NC02 modellekben már a hatodik generációs Intel Core processzorokat találjuk, méltó utódai lesznek az NC01-nek.
 
Az NC02 tipikus barebone PC, a lenyűgözően kicsi ház fő komponensként tartalmazza az alaplapot, a hűtőcsöves hűtési rendszert és a tápegységet. A négy különböző modell a Celeron, a Core i3, a Core i5 és a Core i7 processzorok energiatakarékos változataival igyekszik lefedni a lehető legszélesebben felhasználási területeket.
 

Az NC02U alapmodellt egy kétmagos, 1,6GHz-en operáló Intel Celeron 3855U CPU hajtja meg. A 14 nm-es architektúra akár 10W alatti fogyasztásával az alacsony energiafelhasználás és a megfelelő teljesítmény összhangját ígéri.
 
Az ultra karcsú ház méretei 141 x 141 x 42 mm, ami 13 mm magasabb a NC01-nél, emiatt még a 15mm magas 2,5" meghajtók is beleférnek. Mindösszesen két csavar eltávolításával az egész hátsó panel és a szálcsiszolt felső alumínium burkolat is eltávolítható lesz, hogy mindenhez kényelmesen és gyorsan hozzáférhess.
 
A fedél alatt egy darab 2,5"-os HDD-nek vagy SSD-nek van helye. Két SO-DIMM foglalatot fogsz találni, amelybe maximálisan 32 GB DDR3L memóriát tehetsz. Az NC02-ben egy további M.2-2280 bővitőhely van PCI-E interfésszel, amely kezeli a következő generációs NVMe kártyákat akár 80 mm hosszúságú M.2 SSD-k mellett. Egy második M.2 csatlakozóban van a WLAN modul, amely igény szerint természetesen lecserélhető.
 
 
Az NC02 barbone-kon hátul találsz teljes méretű DisplaPort csatlakozót, HDMI-t, Gigabit Ethernet és USB konnektorokat, valamint a gép oldalán egy RS-232 portot. Az előlapra bootolható kártyaolvasó és két darab USB 3.0 port került. Az egyik Type A, a másik Type C típusú.
 
A hűtőcsöveket hűvösön tartó ventilátor a terhelésre és a környezeti hőre reagálva a lehető legcsendesebb működést nyújtja.
 
 
Már a Celeron processzorral szerelt modelltől kezdődően folyamatos ultra HD 4K (3840 x 2160 pixel) felbontású videófolyamot garantál az NC02. A DisplayPort kimeneten 60 Hz, a HDMI-n 30Hz frissítési frekvencia érhető el.
 
 
Alig több mint egy évvel ezelőtt, már az NC01 megjelenésekor elhatározta a Shuttle, hogy továbbfejleszti a nano XPC termékvonalat. A most beépített új ventilátor vezérlés, az USB 3.0 Type C csatlakozó és az NVMe támogatása csak pár példa ezekre a fejlesztésekre, hogy ez a platform megnövelt teljesítményt, hatékony és csendes működést, valamit megbízhatóságot nyújtson. Minden modell bármilyen irányban felszerelhető a 75/100 mm-es VESA tartóval és a talpakkal.