Belépés
Elrejt
BEJELENTKEZÉS
Azonosító
Jelszó
Raidsonic multiport dokkolók, akár Androidhoz vagy Linuxhoz
Raidsonic multiport dokkolók, akár Androidhoz vagy Linuxhoz
2017.07.18.

Manapság a notebookok is és a többi mobil eszköz is egyre vékonyabbak és egyre kisebbek. Ez nyilvánvalóan a kapcsolódási lehetőségek leszűkülésével jár együtt, például a népszerű RJ45 LAN portról is le kell mondani, illetve általában az USB aljzatok száma csökken le drasztikusan. Egy sor megjelenítő, mint például a projektorok azonban még igénylik a DVI vagy VGA konnektorokat, így nincs is miről beszélni, valami megoldásra szükség van. A Raidsonic dokkolói többféle kapcsolódási pontot adnak hozzá az ilyen fogyókúrás laptopokhoz és számítógépekhez vagy androidos eszközödhöz.

Egy fix, állandó konfigurációnál fel sem merül a kérdés, de egy ide-oda hordozott laptopnál vagy egyéb mobil eszköznél már biztosan, hogy olyan perifériát használnál, amelyhez egyáltalán nincs vagy nincs elegendő csatlakozó a gépen.

Sokféle "ilyenről-olyanra" átalakító van forgalomban, de előbb-utóbb a sok adapter és kábel helyett egy dokkoló lesz a megoldás, amely tartalmaz mindent, amire szükséged lehet. Egy eszköz a sok helyett. A Raidsonic újdonságait ajánljuk a figyelmedbe. Windows, Mac OS X, Android és Ubuntu meghajtóprogramok is rendelkezésre állnak hozzájuk.


Raidsonic IB-DK2651AC USB3.0 dokkoló

Egyetlen USB 3.0 portból további 13 különféle csatlakozási pontot csinál, beleértve az okostelefonok és tabletek töltésére használható töltőportokat (2 x 5V / 2.1A) is. A széles kínálatában 5.1 térhatású audió csatlakozás, mikrofon csatlakoztatási lehetőség, Gigabit Ethernet és DVI-I, illetve HDMI konnektor szerepel. Ha szükséges extra energia, akkor külön tápegységgel erősíthető meg.

A HDMI és DVI csatlakozókon egy vagy két monitor kapcsolható a gazdagépre, amelyeken tükrözhető a kép vagy éppen kiterjeszthető rájuk. HDMI 2560x1440 pixel felbontást tud (kétmonitoros módban 2048 x 1152 pixel), míg a DVI 2048 x 1152 pixel felbontás mindkét módban.


Raidsonic IB-DK2401AC USB3.0 dokkoló

Sokoldalú, középes áron elérhető megoldás akár 4K felbontású média megjelenítésére is képes. Csupán egyetlen USB 3.0 port felhasználásával, a leggyakrabban használt csatlakozófélékből, egy 9 db-os szettet nyújt azokhoz a notebookokhoz vagy számítógépekhez, amelyek szűkölködnek effélékben.

Vegyük sorra a csatlakozókat: 4 db USB 3.0 (Type-A), amelyekből kettő töltőport is egyben. 1 db 3,5 mm-es jack audió kombo aljzat mikrofonhoz vagy hangszóróhoz és egy-egy dual módban is használható HDMI, illetve DVI-I, valamint egy gigabites LAN konnektor. A HDMI kimeneten 3840 x 2160 pixel felbontás állítható be 30 Hz-en, kétmonitoros mód esetén legfeljebb 1920 x 1080 pixel. A DVI 2048 x 1152 pixelre képes.


Raidsonic IB-DK402 USB3.0 dokkoló

A hordozható eszköz mellé csomagolható változat, amely megfelelő kapcsolódási lehetőségeket nyújt egy TV-hez, monitorhoz vagy projektorhoz. Minden csatlakozóból egy-egy darab áll rendelkezésedre: USB 3.0, HDMI, DVI-I és gigabites LAN.

A monitorcsatlakozásokon 2018 x 1152 pixeles kép állítható be maximálisan 60 Hz képfrissítési frekvenciával mind szóló, mind kétmonitoros üzemmódban. Az USB port nem kiemelt töltőport. Szükség esetén az dokkoló külső 5V-os táppal megtámogatható.