Belépés
Elrejt
BEJELENTKEZÉS
Azonosító
Jelszó
Teljesen új Kingston Server Premier program
Teljesen új Kingston Server Premier program
2017.08.01.

A Kingston a napokban bejelentette az új Kingston Server Premier program elindulását, amely az Intel és az AMD jövőbeli, 2017-es szerver platformjaira fókuszál. Jól tudod, hogy a Kingstonnak most is van Server Premier termékvonala, ezt váltja fel, egészíti ki ez az új program. Magába ötvözi majd a Kingston ValueRAM Server memóriákat, az Intel által minősített, illetve a többi széles körben használható System Specific Server ramokat. Az új Kingston Server Premier segít könnyebbé tenni a készletgazdálkodást, anélkül, hogy ez bármilyen extra kiadást jelentsen. Csak DDR4 memóriákat fog tartalmazni, induláskor 2666 MHz és 2400 MHz sebességen.

Az új program bevezetésével a Kingston számos előnyt kíván nyújtani a szerverek üzemeltetőinek, amelyekkel a készletek karbantartása könnyebbé válhat, illetve a költségek akár csökkenhetnek is. A Kingston Server Premier program erősségei:

- teljes BOM felügyelet
- platform validáció
- Intel szerver rendszertanúsítványok
- alaplap tanúsítványok
- garantált kompatibilitás a márkás szerverek széles körével
- előzetes termék változás értesítések (PCN és EOL)

A Kingston ennek érdekében racionalizálja a teljes szerver portfólióját. Összevonja a Kingston Server ValueRAM memóriákat, az Intel I-parts és a jelenlegi rendszerspecifikus memória kínálatot a Server Premier termékszámok (SKU) alá. Az erősebb brand (több "Premier" mint "Value") hatékonyabban szolgálhatja a fenti célokat.

A lépésre kiváló apropó az Intel legújabb szerver platformjának (Purley) a megjelenése, amellyel együtt válik az új program a Kingston szerver memóriák elsődleges termékkínálatává. A Server Premier továbbviszi a teljes, zárt BOM modellt (Bill of Materials), a BOM egészen a PCB dizájn, Regiszter és DRAM szintjéig valósítja meg az ellenőrizhetőséget. Ha változik a BOM, akkor a Kingston egy előzetes termék változás értesítés tesz majd közzé (PCN), mint eddig is mindig.

A termékek megszűnése előtt 45 és 90 nappal a termékéletciklus megszűnéséről továbbra is kapsz értesítéseket (EOL). A PCN, az EOL és a BOM azoknak a felhasználóknak fontos, akik a rendszerépítések során azonos márkát és DRAM revíziókat kell, hogy beépítsenek. Elsősorban a kis- és középméretű vállalatok, rendszer integrátorok, adatrendszer- és felhőszolgáltatókat célozza velük a gyártó.

A Kingston Server Premier program 2017 július 17-én indult és az új memóriákat a KSM előtag fogja jelölni a termékszámban. Az Intel Purley szerverekre fókuszálva induláskor a 2400 MHz és 2666 MHz sebességű modulok érkeznek Hynix A, Hynix M és Micron A chipekkel. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a változások (KSM) nem érintik a meglévő DDR4 2400 MHz és 2133 MHz Server Premier vagy Intel Certified termékszámokat, és most úgy tűnik, hogy nem is fogják érinteni a termékciklusuk végéig.

A Purley Intel certifikációja kiterjed az új Server Premier memóriákra is, akárcsak valamennyi alaplap gyártóé. Így 2666 MHz-en nincs szükség új Intel vagy egyéb OEM specifikus termékszámokra, illetve nem lesz új szerverekbe szánt KCP sem ezen a frekvencián.

Összefoglalva, a korábbi szerverekhez továbbra is a megelőző Intel és egyéb gyártó specifikus memóriákat használhatod, az Purley rendszerekhez azonban már a KSM memóriákat válaszd, az új kínálat megfelelő lesz majd az AMD Naples platformhoz is, valamint a közeljövőben megjelenő Intel Xeon SP (Skylake) processzorok zöméhez is (a jelenlegi infók alapján nem mindhez).