Belépés
Elrejt
BEJELENTKEZÉS
Azonosító
Jelszó
Windows 10 Pro for Workstations
Windows 10 Pro for Workstations
2017.08.23.

A Windows 10 Pro for Workstations a Windows 10 Pro csúcsváltozata, a már-már szerver szintet képviselő PC munkaállomások kiszolgálásához. Arra készült, hogy a kritikusan fontos és a számítás igényes munkafolyamatok elvárásainak és igényeinek megfeleljen.

Rengeteg értékes információt kap a Microsoft a Windows Insider Program keretén belül. Ezek alapján tudják, hogy a teljesítményre éhes felhasználóknak milyen különleges igényeik vannak és ezekre a visszajelzésekre komolyan oda is figyelnek. Mindezek alapján készült el a Windows 10 Pro új kiadása, amely pont megfelel azon profi felhasználóknak, akik nélkülözhetetlenül fontos feladatokra állítanak üzembe munkaállomást. A Windows 10 Pro for Workstations az őszi Fall Creators Update keretein belül jelenik majd meg.

Tehát a Windows Insider-ből kapott visszajelzések alapján fejlesztett új operációs rendszer számos funkciót mutat be, amelyek segítenek a high-end számítógépek teljesítményét kiaknázni. Ezek az eddig nem ismert megoldások célja növelni a sebességet, és egyúttal a megbízhatóságot is.

ReFS (Resilient file system)
A ReFS az adatok kezelése tekintetében a felhő szolgáltatásokkal azonos rugalmasságot valósít meg egy hibatűrő tárolóhelyen és hatalmas kötetek könnyű kezelését teszi lehetővé, több más újdonsággal együtt. A tükrözött tárolókon az adatokat integritás folyamatokkal védi, és ha ez a folyamat adathibát jelez valamelyik meghajtón, akkor azonnal javítja azt a hibátlan meghajtó tartalmával.

Állandó memória
A legtöbbet futtatott alkalmazások és azok adatai által megkövetelt magas teljesítményt nyújtó, de nem felejtő memória (NVDIMM-N) modul. Az NVDIMM-N ugyanolyan sebességen biztosítja az fájlok írását és olvasását, mint a hagyományos memória, de azzal szemben a munkaállomás kikapcsolását követően ezek az adatok megmaradnak és bekapcsoláskor azonnal rendelkezésre állnak.

Gyorsabb fájl megosztás
A Windows 10 Pro for Workstations tartalmaz egy SMB Direct szolgáltatást, amely kezeli a Remote Direct Memory Access (RDMA) képes hálózati adaptereket. Ezen a szolgáltatáson keresztül teljes sebességgel, alacsony rendelkezésre állási idő mellett és minimális CPU terheléssel használhatók a hálózati funkciók. A hálózati adapter koordinálja közvetlenül, a maximális kapcsolati sebességen, a nagy méretű adatok átvitelét, extrém alacsony válaszidőkkel. A távoli kapcsolat olyan gyorsan megkaphatja az adatokat a hálózaton keresztül, mintha helyi tárolót használna. A sokkal kevesebb processzor ciklus felszabadítja a processzort más feladatok számára.

Megnövelt hardver támogatás
A Windows Insider tagok a nyers hardver erő limitált kihasználását jelölték meg a fő fájdalompontnak. Tehát változtattak ezen, a Windows 10 Pro for Workstations e magas teljesítményű konfigurációkban támogatja a szerver szintű Intel Xeon és AMD Opteron processzorokat akár 4 processzorig (eddig 2 volt a limit) és masszív 6TB memória kapacitásig (az eddigi 2TB-vel szemben).

Arra való tekintettel, hogy a jövőben is az egyik leglényegesebb követelmény a teljesítmény lesz, a Microsoft folyamatosan fejleszteni fogja a Windows 10 for Workstations rendszert, hogy a Windows ez igényű felhasználói maximálisan kiaknázhassák a csúcsteljesítményű eszközeiket. A jelenlegi kiadásnál a legfontosabb kérdés most az volt, hogy sokkal magasabb számú logikai végrehajtó egység és még több memória álljon rendelkezésre. Ehhez architektúrális változtatásokra volt szükség a Windows kernelen belül, amelyek lehetővé teszik a csúcsprocesszorok, jelenleg az Intel Xeon és az AMD Opteron még több magjának használatát a multi processzoros rendszerekben.