Belépés
Elrejt
BEJELENTKEZÉS
Azonosító
Jelszó
FSP számítógépházak
FSP számítógépházak
2018.08.21.

Gépépítéshez válogass az FSP sokszínű modelljei között. A gyártó belépőszinthez, az uralkodó irányzathoz és a felső kategóriához is ajánlani tud megoldást. Belül tágas tér áll a rendelkezésre és a ház kidolgozása is minőséget sugároz. Széles termékválasztékot sorakoztatott fel a gyártó a kedvelt a tápegységek mellett.

A lényeg jellemzően az apró részletekben bújik meg. A számítógép házak dömpingszerű áradatában elsősorban a látvány az, ami a markáns különbséget adja az egyes gyárak kreációi között. Pedig rengeteg apró különbség teszi az egyik házat kedveltebbé, a másikat pedig utálatossá.

Példának említhetjük a belső tér méreteit: belefér-e ez a videókártya még, vagy az a kedvenc processzor hűtő. Mennyire kényelmes a szerelés és a kezet kímélik-e a lekerekített élek és sarkok. Hogyan vezethetők el a kábelek, mennyire ötletes helyek vannak a merevlemezek és SSD-k felfogatásához. Aki rendszeresen épít gépet, azokban hamar összeáll a kép egy új házmodellről, hogy beválik-e majd és lehet nyugodtan ajánlani a vevőnek, nem lesz-e kínszenvedés abba pakolni az alkatrészeket. Ilyenkor a dizájn másodlagos szerepet kap.

Az FSP bemutatóiban pont ezekre az apróságokra hívja fel a figyelmet. Megpróbáltak azokon a pontokon előnyösebb házakat kialakítani, amelyek segítik az építők és a gyakran konfigurációt váltó gamerek dolgát. Hogy megtaláld ezeket a különbségeket, a termékspecifikációkat részletesen át kell nézned.

A belépő szinthez ajánlott FSP házakat - a CMT110 és CMT120 típusok ezek - már jól ismerheted, velük kezdte a piacra lépést a gyár. Mellettük egy high-end konfigurációkhoz szánt modell, a CMT510 adta a kínálatot.

Az FSP most az uralkodó formairányzat felé nyitott a vadonatúj CMT230, CMT240 és CMT330 típusjelű modellekkel. A felső kategóriában pedig a CMT520-szal erősített.

CMT230 és CMT240

A CMT230 egyszerű és modern dizájn, az előlapon megjelent fém hálóval, ami mögött két darab kéken tündöklő, előre installált ventilátor járul hozzá a látványhoz. Ez a háló elem megjelenik a ház tetején is, mágneses porszűrővel ellátva. A kék fényű ventilátorból jutott egy hátra is, így összesen három 12 cm-es hűtővel indulhat az építkezés.

A CMT240 előlapja még puritánabb, teljesen minimalista. Azonban az alsó élén egy világító LED sáv mégis érdekessé, élővé teszi a modellt. A gyári ventilátorok száma egy, az pedig a hátlapra került. A CMT240 fekete és fehér színben is készül.

Ezekben a házakban a felső kategóriás grafikus kártyák 373 mm-ig nyújtózhatnak és a processzorhűtő egészen 179 mm-ig magasodhat. 7 PCI-E csatlakozás, két optikai meghajtó, két merevlemez és két SSD mellett a kábelek elvezetéséhez számos praktikus lehetőség áll rendelkezésre. A házakba 2 db 280 mm-es folyadékhűtő, valamint összesen 6 db 120 mm-es vagy 140 mm-es ventilátor építhető. A házak előnye a radiátor opció, a hat 140-es ventilátor vagy a magas CPU hűtő hely.

CMT330

A dizájn elemeket gazdagítja a szálcsizolt előlap és az előlap alsó felén kellemes háttér világítást nyújtó kék LED fény. A ház hátsó részére szintén került egy gyári, kéken világító hűtőventilátor, akárcsak az előző modelleknél. Ezen felül még hat 120 / 140 mm-es hűtő rakható be vagy még két darab 360 mm-es radiátor.

A közepes toronyház tágasabb belterébe 8 PCI-E csatlakozás kerülhetett és az előző modellekéhez mérve dupla annyi, 4 db SSD előkészítés áll rendelkezésre. 423 mm hosszú grafikus kártyának van helye, a CPU hűtő 163 mm magas lehet. A ház előnyös az E-ATX alaplapok használatához, a hosszú grafikus kártyákhoz, a komolyabb folyadékhűtéshez és 140 mm-es ventilátorok beépítéséhez.


CMT520

 A felső kategóriába álmodott modellnek első sorban kiváló hűtési pontenciállal kell rendelkeznie, a most divatos LED fények mellett. Az áttetsző, temperált üvegből készült előlap mögött három, a hátlapon egy negyedik gyárilag beépített RGB LED ventilátor mellett egy, az alaplappal szinkronizáló funkcióval rendelkező RGB kontroller is a csomag része.

A tápegységet - ami feltehetően szintén világítani fog - egy áttetsző, egyedi akril lap fedi le, ez átengedi a fényt a tápegység irányából a ház belsejébe. Ezt a különleges hatást a két oldali, temperált üvegből készült oldallapon keresztül csodálhatod meg.

Összesen hét ventilátor vagy 2 db 360 mm-es folyadékhűtő kerülhet a házba. 8 db PCE-I nyílás, 2 merevlemez és 4 db SSD hely került kialakításra. A ház többet nyújt abban, hogy E-ATX alaplapok is beépíthetők, két darab radiátornak van helye, 140 mm-es ventilátorok kerülhetnek bele és a 423 mm-es grafikuskártya hely sem általános.

Kapcsolódó termékek:

FSP CMT110 táp nélküli ATX számítógépház fekete

USB2.0, USB3.0, fejhallgató kimenet, mikrofon bemenet

Gyártói cikkszám: 

CMT110

11 000 Ft (bruttó)
  darab  
Raktáron

FSP CMT510 RGB táp nélküli ATX számítógépház fekete

átlátszó oldallap, USB3.0, fejhallgató kimenet, mikrofon bemenet, világítás: RGB

Gyártói cikkszám: 

CMT510 RGB

30 600 Ft (bruttó)
  darab  
Raktáron

FSP CMT230 táp nélküli ATX számítógépház fekete

átlátszó oldallap, USB2.0, USB3.0, fejhallgató kimenet, mikrofon bemenet

Gyártói cikkszám: 

CMT230-BLACK

16 800 Ft (bruttó)
  darab  
Raktáron

FSP CMT240 táp nélküli ATX számítógépház fekete

átlátszó oldallap, USB2.0, USB3.0, fejhallgató kimenet, mikrofon bemenet

Gyártói cikkszám: 

CMT240-BLACK

14 800 Ft (bruttó)
  darab  
Raktáron

FSP CMT240 táp nélküli ATX számítógépház fehér

átlátszó oldallap, USB2.0, USB3.0, fejhallgató kimenet, mikrofon bemenet

Gyártói cikkszám: 

CMT240-WHITE

15 100 Ft (bruttó)
  darab  
Raktáron

FSP CMT330 táp nélküli ATX számítógépház fekete

átlátszó oldallap, USB2.0, USB3.0, fejhallgató kimenet, mikrofon bemenet

Gyártói cikkszám: 

CMT330-BLACK

19 400 Ft (bruttó)
  darab  
Raktáron