Belépés
Elrejt
BEJELENTKEZÉS
Azonosító
Jelszó
Kelts életre egy egész lakást! - Tréning
Kelts életre egy egész lakást! - Tréning
2016.09.23.

Október 11.-én újabb technikai tréninget tartunk: az okos otthonok megalkotása egy ízig-vérig IT-s viszonteladói feladat. A hardveren felül végre egy valódi szakmai munkát igénylő kihívás. Abban látjuk a fantáziát, hogy a vas szállításán túl tervezned, programoznod és ötletelned kell a megrendelővel. Amit most bemutatunk, az nem egy előre bedobozolt, a hipermarket polcairól leemelhető és anyu által egy perc alatt beüzemelhető okos otthon termék!

Kézzel fogható távolságban van, hogy az otthonod teljes körűen, aktívan kiszolgáljon téged. Várjon, amikor hazaérsz, ellenőrizzen és felügyeljen helyetted, biztosítsa a kényelmed, egyszóval intelligens legyen. Mindezt egy vezetékek nélküli rendszeren keresztül, amellyel a mobilodról, egy grafikus felületről kommunikálhatsz.
 

A vezeték nélküli lakásautomatizálásban az egyik legismertebb név a Fibaro. Ahhoz, hogy az otthonodat intelligenciával ruházd fel, szükséged van egy központi agyra, amely eltárolja a feladatokat, figyeli a környezetét, végrehajt és értesít. Ez a Fibaro System, amely kényelmet, biztonságot, intelligenciát és megbízhatóságot visz az otthonodba.
 
 
A vezeték nélküli okos otthon megoldásokat akkor használjuk, amikor nincs lehetőség vagy nem szeretnénk kábeleket kihúzni. Vezeték nélküli érzékelőket telepítünk akkor is, amikor az érzékelő helye még nem végleges, az érzékelőt át-át szeretnénk majd helyezni. Így a Fibaro ideális a meglévő otthonokban és még tovább is vihető egy költözködés alkalmával.
 
 
Gondolnád, hogy az okos otthonok "történelme" egészen a XIX. századik nyúlik vissza? Igen, igen, a gépesítés, a távirányító vagy például az automatikus öntözőrendszerek mind-mind már az intelligens otthonok előfutárai voltak, ha ma már meg is mosolyogjuk ezeket az "intelligens" gépeket.
 
 
A Fibaro a ZWave vezeték nélküli, nyílt forráskódú rendszert használja a kommunikációhoz. Több mint 300 különféle gyártó fejleszt és készít ZWave kompatibilis termékeket, kazánoktól kezdve a klímákon át egészen a televíziókig, hifikig, nem is beszélve a riasztórendszerekről és IP kamerákról. Csak a fantázia szabhat határt egy ZWave alapú rendszer tudásának.
 
 
Egy új Fibaro érzékelő telepítése villámgyorsan elvégezhető, különleges szaktudás nélkül is. Három perc alatt megoldható a rendszerbe illesztése, ezt a felhasználók java része maga is meg tudja csinálni. Rengeteg hasonló DIY csomag kapható a piacon, azonban szerintünk ezzel távolról sem teljes a megoldás, egy átlag felhasználó hamar kudarcot vall velük. Ide szakember kell!
 
 
Ami szakértelmet igényel - és itt jössz a képbe Te, mint szakember -, az a rendszer megtervezése: testre szabott javaslatokat adni az adott család életviteléhez igazítva. A Fibaro rendszer folyamatosan bővíthető, fejleszthető. Egy központ több mint kétszáz érzékelőt képes kezelni és akár több alrendszer is telepíthető egymás mellé.
 
A rendszer fejlesztgetése kiváló lehetőséget ad egy folyamatos szolgáltatás nyújtására, amely során újabb és újabb igényeket vagy általad felvetett ötleteket valósíthatsz meg. Az okos otthonok kivitelezése vérbeli mérnöki feladat: műszaki tervezés, szakértelem és innováció, ezeket mind nyújtani tudod a termék mellé.
 
 
A Fibaro rendszer három fő részből áll. Az első maga a központi egység, a másodikat az érzékelők alkotják és a harmadik csoport a végrehajtó egységek. A Fibaro saját termékeivel egy okos otthon képességeinek 95 százaléka lefedhető. A rendszer beprogramozását és behangolását pedig önálló szolgáltatásként nyújthatod hozzá!
 
 
Az érzékelők változatosak lehetnek, jelezhetnek a mozgásra és nyitásra, mérhetik a hőmérsékletet és páratartalmat, figyelhetik a CO2 szintet, füstöt vagy folyadékot és így tovább. A végrehajtó egységek a központi egységben eltárolt feladatsor szerint végrehajtanak egy-egy feladatot, mint például fényerő állítás, redőnymozgatás, kapumozgatás, eszközök ki-bekapcsolása vagy szabályozása. A Fibaro vezérlői a világon a legkisebbek, elférnek egy konnektor dobozában is.
 
 
Az összeállított rendszer programozása és felügyelete bármilyen platformról elvégezhető. A grafikus vezérlőfelület, számítógépről, táblagépről és okostelefonról is elérhető operációs rendszertől függetlenül, akár távolról az interneten át. Az értesítéseket szintén a mobil eszközödre kapod és a rendszerben a szükséges beavatkozások vagy vezérlések is könnyen elvégezhetőek rajta.
 
 
Lehet, hogy a Fibaro már az otthonodban is van, a riasztórendszer, a redőny- vagy kapumozgató elektronikában előszeretettel használják a ZWave technológiát. Lépj be a Fibaro világába és hozz létre intelligens otthonokat, a rohamtempóban fejlődő új piac izgalmas fejlődési lehetőséget nyújt a számodra.
 
Persze a szakmai részt meg kell majd tanulnod, de ebben a Fibaro-val közösen fogunk tudni segíteni, legközelebb 2016. október 11.-én. Ez alapján a konkrét megoldásokat és a fejlesztéseket eredményező kreatív ötleteket Te tudod majd szállítani a megrendelődnek. Ha felkeltettük érdeklődésedet, akkor keresd bátran Stefánek Tamás kollégánkat a stefanekt@jtc.hu email-címen további infókért.
Kapcsolódó termékek:

FIBARO FGHCL Home Center Lite központi vezérlő egység

Home Center Lite

Gyártói cikkszám: 

FGHCL

97 500 Ft (bruttó)
  darab  
Raktáron

FIBARO FGHC2 Home Center 2 központi vezérlő egység

Gyártói cikkszám: 

FGHC2

209 100 Ft (bruttó)
  darab  
Raktáron

FIBARO FGR-222 redőny vezérlő modul

Szabályoz minden motoros eszközt, ami végállással rendelkezik, redőny, elektromos függöny, zsaluzia, garázskapu , stb.

Gyártói cikkszám: 

FGR-222

21 000 Ft (bruttó)
  darab  
Raktáron

FIBARO FGMS-001 ZW5 mozgásérzékelő

Univerzális érzékelő, mely képes érzékelni mozgást, hőmérsékletet, fényt és rezgést.

Gyártói cikkszám: 

FGMS-001 ZW5

20 300 Ft (bruttó)
  darab  
Raktáron

FIBARO Starter KIT EU

Tartalmaz egy Fibaro Home Center Lite központot, Intelligens dugaljt, mozgás érzékelőt, nyitás érzékelőt, folyadék érzékelőt és füst érzékelőt.

Gyártói cikkszám: 

STARTER KIT EU ZW5

175 700 Ft (bruttó)
  darab  
Raktáron

FIBARO FGGC-001 ZW5 swipe

Kézmozdulatokkal irányított vezérlő pad

Gyártói cikkszám: 

FGGC-001 ZW5

51 700 Ft (bruttó)
  darab  
Raktáron