Belépés
Elrejt
BEJELENTKEZÉS
Azonosító
Jelszó
ASUSTOR NAS-ok Apollo Lake motorral
ASUSTOR NAS-ok Apollo Lake motorral
2017.06.01.

Apollo Lake processzorokkal érkeznek az új ASUSTOR NAS-ok. Gazdaságosak és tökéletesen megfelelnek mind az otthoni, mind az irodai elvárásoknak. A kétlemezes AS63-ast kétmagos-, a négy férőhelyes AS64-est pedig négymagos Intel Celeron motor hajtja. Az Apollo Lake CPU és GPU 30 százalékos teljesítmény ugrást jelent. A 4K 60P felbontásig feltekerhető HDMI 2.0 kimenet kétszer nagyobb áteresztőképességgel bír, mint az elődje. A következő generációs eszközök USB Type-C porton kommunikálhatnak a NAS-sal. Az egyedi Wake-on-LAN/WAN funkcióval takarékosabb lesz az elérés.

Modernizáláson esett át az AS6-os széria, melynek termékpalettájáról a két merevlemez befogadására alkalmas AS6302T és a négy tárolóhelyes AS6404T modellek érkeznek meg elsőként. Az új hálózati adattárolók Apollo Lake platformra épülnek, amely 30 százalékos teljesítmény növekedés mellett számos technikai előrelépést is integrál a NAS-ba.

Az új tárolók a komolyabb teljesítményt igénylő otthoni felhasználók számára, valamint a kisvállalatok igényeihez is tökéletes választás. A megelőző sorozatoknál körülbelül egyharmaddal nagyobb processzor és grafikus teljesítményre tehetsz szert az új processzorok révén.

Az AS6302T meghajtásáról egy Intel Celeron J3355 ikermagos processzor gondoskodik 2 GHz frekvencián, ami felpöröghet 2,5GHz-ig is. A memória bővíthető, alapból 2GB DDR3L (2 x 1GB) memória került beszerelésre, a kínálatunkban megtalálod az ASUSTOR NAS memóriákat is hozzá. Összesen egy 8GB-os szett (2 x 4GB) állatható hadrendbe.

Az AS6404T központi egysége egy Intel Celeron J3455 négymagos egység, amely 1,5GHz üzemi frekvencián szalad, de esetenként felturbózható 2,3GHz-ig. Itt már a több lemezhez több memóriát is ad a gyártó, 8GB-ot összesen, amely egyúttal ki is meríti a bővíthetőséget.

A kínai gyártók arra számítanak, hogy a közeljövőben a Type-C foglalatú USB eszközök kiszorítják majd a jelenlegi USB csatlakozósokat, így most elsőként találkozhatunk az új foglalattal a NAS-on. Emellett természetesen van még hagyományos konnektor, szám szerint 3 db USB 3.0 is.

A következő újdonság a WOL/WOW (Wake-On-LAN/Wan) funkció, amely az energiahatékonyságot növeli elsősorban, de járulékos előnyt nyújt azzal is, hogy a merevlemezek élettartamát kiterjeszti. A NAS felébreszthető arra az időre, amikor azonos hálózaton (LAN) vagy vele, illetve az interneten keresztül (WAN) biztosítja az összes NAS szolgáltatást, nagyobb rugalmasságot adva a be és kikapcsoláshoz és az adathozzáféréshez.

Az új HDMI 2.0 kétszer nagyobb áteresztőképessége révén megfelelő megjelenítőn és HDMI 2.0 kábelen keresztül 4K felbontásra képes 60 képkocka képfrissítéssel másodpercenként. Ez már kristálytiszta Blue-ray mozik vagy felvételek lejátszását is megoldja akadásmentesen, amelyet a két-csatornás memóriaszervezés aktívan támogat.

Az új modellekkel hatékony, gyors és biztonságos hálózati adattárolási megoldás építhető fel, amely az ADM Central-ból letöltött appokkal további szolgáltatásokkal okosítható. Az Asustor NAS-on több felhasználó osztozhat párhuzamosan és bármilyen operációs rendszerről vagy eszközről elérhető.