Belépés
Elrejt
BEJELENTKEZÉS
Azonosító
Jelszó
Ventilátor mentes, sokféle csatlakozós slim PC
Ventilátor mentes, sokféle csatlakozós slim PC
2017.09.18.

Az új 3 literes slim PC, a Shuttle XC60J egy igen robosztus teljesítményű mini számítógép, ventilátor mentes megoldásban, a legfrissebb 14nm-es Intel Apollo Lake SoC meghajtással. Ez az új modell kiváló periféria csatlakoztatási lehetőségeket nyújt, beleértve nyolc COM portot, amely POS terminál vagy ahhoz hasonló felhasználásokhoz teszi alkalmassá. Kétmonitoros mód és 4K / Ultra HD videó és beépített Gigabit WOL LAN áll rendelkezésre az USB-k mellett. A kis PC 24 órás folyamatos üzemre termett és egy VESA tartóra bárhová felszerelhető, elrejthető.

Az ilyen kis szerkezetekbe érdemes SSD-t tenni és akkor a ventilátor mentes hűtéssel a néma működés is megvalósítható. Hatékony hűtőcsöves rendszer gyorsan elszállítja a keletkezett hőt és 40 Celsius fok alatt tartja a rendszert.

Az XC60J az Intel Apollo Lake platformjából a 14 nm-es J3355 kétmagos motorjával működik, ami 10W-ot fogyaszt csupán. 1,35V-os DDR3L SODIMM memóriák (2 db) használhatóak hozzá, legfeljebb 8GB és 1866MHz.

Szinte már alap, hogy a mini gépekben két darab M.2 2280 csatlakozó is van, egy M típusú a meghajtónak és egy A/E típusú egy bővítőkártyának, például egy WiFi egységnek. A gigabites LAN konnektor érdekessége a Wake On LAN funkció, amely elsősorban az üzleti felhasználók számára előnyös szolgáltatás. Ezt egészíti ki a BIOS RTC funkciója, amellyel a Windows ütemezőjével kapcsolható ki- és be a számítógép.

Szintén üzleti felhasználói szemmel fontos, hogy az XC60J bizonyítottan alkalmas folyamatos 24 órás üzemre. Az ilyen hosszú üzem megbízható működését felügyeli a Shuttle Watchdog rendszerbiztonsági modul.

A nyolc RS232 konnektor, amelyből egy RS232/RS422/RS485 multiport, egy sor vállalati eszköz közvetlen csatlakozását oldja meg, mint például a vonalkód olvasó, blokk nyomtató, speciális billentyűzetek és egyéb perifériák.

Az új Intel platformmal együtt jár, hogy a HEVC/H.265 és VP9 kódolással is megbirkózik a rendszer, a legfrissebb kodekeket kezelni tudja és így csökkenti a CPU terhelését a médialejátszás során. A megjelenítőt HDMI vagy VGA kimenetre kapcsolhatod.

Az XC60J a sok perifériával dolgozó munkaállomásoknak megfelelő, amelyeknél a multimédiás képességek terén sem kell kompromisszumot kötni. Mindemellett rendkívül alacsony a fogyasztása, hangolható fogyasztás menedzsment és megbízható 24 órás üzem teszi kelendővé az üzleti szektorban.