Belépés
Elrejt
BEJELENTKEZÉS
Azonosító
Jelszó
Felső kategóriás mini számítógép Intel Optane támogatással
Felső kategóriás mini számítógép Intel Optane támogatással
2017.10.12.

A Shuttle kockája felfrissült, hogy még gyorsabban szaladjanak rajta az alkalmazásaid. Az Intel Optane technológiájától markáns sebesség növekedést várunk, köszönhetően a 3D Xpoint memóriáknak. A Shuttle SZ270R8 barebone-ba két grafikus kártyát, négy 3,5"-os meghajtót és akár 64GB memóriát szerelhetsz be. A stabil, megbízható és gyors hálózati kapcsolatot a dual Gigabit Ethernet port fogja biztosítani.

A Shuttle folyamatosan meg-megújítja a mini számítógép vázait, a legújabb technológiai újdonságokat integrálja beléjük. Ezzel lépést tud tartani az asztali számítógépek teljesítményével, nem kell kompromisszumot kötnöd a sebesség terén, ha kisebb méretre váltasz.

Az új Shuttle SZ270R8 támogatja az Intel Optane megoldását M.2 csatlakozós SSD-k személyében. Az Intel és a Micron 3D Xpoint memória szervezésével az NVM meghajtók eddig nem látott sebességen és alacsony késlekedéssel szolgálják ki az adatokat. A rendszerindítás és a programok futása ugyanazon a hardveren nagyságrenddel gyorsabb lesz egy Optane meghajtóval. A Z270 chip készletes laphoz két M.2 meghajtó (M.2 2280) csatlakoztatható egyszerre és egy további M2. 2230 port várja az esetleges WLAN kártyát.

Ha ilyen gyors válaszidejű számítógépre van igényed, akkor jó hír az is, hogy egészen 64GB-ig méretezheted a DDR4 (2133 / 2400 MHz) memóriákat, illetve két teljes méretű grafikus kártyát tehetsz a 14.2 literes kocka számítógépbe. További sebességnövekedés érhető el a dual Ethernet porton, ha két külön hálózatra kötöd vagy egy azonos hálózaton jelentősen megnövelheted a rendelkezésre állás biztonságát.

Egy komoly géphez már jelentős tárhely igény is párosulhat. A SZ270R8 gyomrába négy darab, 10TB-os és 3,5 collos merevlemezt építhetsz, így akár 40TB belső tárhellyel is rendelkezhetsz. A meghajtók természetesen RAID 0/1 tömbbe is szervezhetők. Összességében ez a nagy teljesítmény és hatalmas tárolókapacitás tökéletesen megfelel egy otthoni erőgép vagy egy igényes üzleti munkagép elvárásainak.

Az stílusos R8-as alumínium házába hagyományos asztali gépbe való alkatrészeket szerelhetsz be, ami a későbbi fejlesztést vagy alkatrész cserét teszi egyszerűvé. A jól szellőző házban találsz egy Shuttle hűtőcsöves processzor hűtőt, amellyel hatékonyan és csendesen oldhatod meg a hőelvezetést. A rendszer egy 80 Plus Silver kategóriás, 500 W teljesítményt szállító tápegység táplálja, megfelelő 6 és 6+2 pines csatlakozókkal a grafikus kártyákhoz. Összesen 6 darab USB 3.0 csatlakozó került a dobozra, kettő az előlapon és négy a hátlapon.