Belépés
Elrejt
BEJELENTKEZÉS
Azonosító
Jelszó
Robusztus mini PC amelyen van HDMI 2.0
Robusztus mini PC amelyen van HDMI 2.0
2017.10.26.

Ez a 43 mm vastag mini PC a csatlakozási lehetőségek kánaánjával dicsekszik, egybegyúrva a magas számítási teljesítménnyel és egy hangsúlyos, markánsan robosztus megjelenéssel. Tökéletesen gördülékeny a 4K videófolyam akár 60 képkockás sebességen a HDMI 2.0 porton keresztül. Praktikus Type-C USB port van rajta és 2 db Intel Gigabit Ethernet port, de mindez csak a jéghegy csúcsa. Bemutatkozik a karcsú Shuttle XPC DH270 barebone.

A vastag jelző helyett a vékony lenne megfelelő az 5 cm-t el sem érő méretre. A Shuttle DH270 olyan, mintha egy asztali gépet zippeltünk volna össze ultra tömörítés mellett. A kódszámozásból következik, hogy az alaplapon H270 chipset van, így a legújabb Intel Core processzorok kerülhetnek a barebone-ba, egészen 32 gigabájtnyi DDR4 (2133 / 2400 Hz) memória társaságában.

A kis dobozhoz egyidejűleg három monitor is csatlakoztatható, a HDMI 2.0 konnektoron pedig Ultra HD videókat küldhetsz át 60 Hz frame rate mellett. A másik két grafikus csatlakozó HDMI 1.4b típusú.

A csatlakozók áttekintését folytassuk az USB portok felsorolásával: 4 db USB 2.0, valamint 3 db USB 3.0 port van a számítógépen, amelyek közül az egyik USB 3.0 Type-C formátumú. A WOL technológiát is támogató Intel Gigabit LAN konnektorokból kettő van, ami a professzionális felhasználási környezetekben a hálózati szolgáltatások magasabb szintjét képviseli.

A belső tárolóhely kialakítására több opciót is rendelkezésre áll. A csendes hűtés és üzemelés érdekében célszerű SSD meghajtót választani, de egy SSD+HDD kombó is megfelelő megoldás lehet. Az egy darab 2,5"-os meghajtó mellé beépíthető még egy NVME SSD az M.2 2280BM portba. A DH270 támogatja az Intel Optane memória technológiát. Van egy másik M.2 csatlakozás is, egy 2230AE, amely az opcionális WLAN kártyának az előkészítése.

Szintén a munkahelyi megoldásokhoz szánt COM portok is rajta vannak a hátlapon, szám szerint 2 db. Az I/O csatlakozók körébe tartozik még a külső be/kikapcsoló gomb kivezetés és az alaplapon az Alwas On jumper, amelyhez a BIOS-ban beállítható Power-On after Power Fail funkció párosul. A tápellátásról egy külső 90 W teljesítményű ventilátor mentes tápegység gondoskodik.

A Shuttle XPC DH270 méretei 190 x 165 x 43 mm (kb. 1,35 liter) és 1,3 kg alapállapotban. A ház fémből készül és kapsz hozzá a VESA 75/100 típusú felfogatáshoz egy konzolt is.