Belépés
Elrejt
BEJELENTKEZÉS
Azonosító
Jelszó
17 mm magas CPU hűtő Intelekhez
17 mm magas CPU hűtő Intelekhez
2019.01.10.

Az Intel processzorok hűtéséhez használhatod ezt az elegáns processzorhűtőt. A magassága mindösszesen 17 mm és egy 60 mm átmérőjű ventilátor dolgozik benne. A Thermaltake Engine 17 1U fémből készült - a lapátok és a bordázat is -, a kis formátumú számítógépekhez egy nagyszerű választás. A réz alapra épített hűtőmegoldás egy teljesen új kategória a processzorhűtésben. Exkluzív Thermaltake gyártmány.

A Thermaltake processzorhűtő fejlesztések egyik új iránya az 1U kategória. Az 1U méretű szerverek mellett a kis házba kerülő HTPC, AIO/PIO PC, POS terminálok és hasonlóan könyv méretű számítógépek Intel processzorainak hűtéseihez használhatod az Engine 17-et. Ez az egyedi hűtőmegoldás LGA 1150, 1151, 1155 és 1156 típusú processzorokra fogatható fel.

A Thermaltake Engine 17 különlegessége, hogy nem csak a hűtőbordák, hanem maga a forgó rész és a lapátok is fémből készülnek. A processzorral érintkező rézből készült bázisról a hő nem csak a bordákon, hanem a forgórészen is tud távozni. Az ötlet, hogy a forgórész is a hő út része legyen, sokkal hatékonyabb, a hűtő pedig sokkal kisebb.

A mérnöki munka nem merült ki a lapátoknál a műanyag fémre cserélésével. A forgórész a merőleges helyett vízszintesen került a CPU felületére, így a hőt egyenletesen szét tudja permetezni a házban ahelyett, hogy egyirányú légáramlást keltene.

Ennek az elhelyezésnek az előnye, hogy a hűtő felett, arra merőlegesen egy tornádószerűen forgó légáramlat generálódik. Ez egyrészről folyamatosan mozgatja az egyébként kis térfogatú házban a levegőt, másrészről egy folyamatos nyomást helyez a hűtőre. A nyomás gyorsítja a légmozgást a bordákon, segíti a lapátok munkáját és járulékosan csökkenteni tudja a forgórész vibrációját - odapréselve azt. A működés a gyártó ígérete szerint csendesebb is lett, hozzávetőlegesen 11 dBA.

A forgó rész és a bordák között minimális a rés, ezzel a hőátadás felgyorsul a forgó részről a bordázat felé. A forgórészen a lapátok száma az általános CPU hűtőkhöz képest igen magas: 40 db. A sűrűn elhelyezett lapátok egyenletesebb és magasabb nyomású légáramlatot generálnak.

Az Thermaltake Engine 17 motorja 8 lépcsős, azaz 8 sebességű forgást teszt lehetővé, ez pont a duplája a hagyományos RPM-es hűtőkének.

A kisméretű ventilátor használatánál értelemszerűen nem ütközöl abba a problémába, hogy a hűtő interferenciába gabalyodik a magas sebességű memóriamodulok hűtési megoldásaival.

Kapcsolódó termékek:

Thermaltake Engine 17 1U processzor hűtő

LGA1150, LGA1151, LGA1155, LGA1156, ventillátorok száma: 1db, 60x60x10mm, 1500rpm, 2500rpm, ventilátor zajszintje: 11dB, csatlakozó: 4-pin (PWM), 205g

Gyártói cikkszám: 

CL-P051-AL06SL-A

15 500 Ft (bruttó)
  darab  
Raktáron